Language
Dansk  English  Norsk  Svenska
Book et møde
+45 98 19 39 30

Børneværelset


De fleste voksne, som har børn mellem 2 år og teenage-alderen, kender til begrebet: ”løber rundt på væggen”. En måde hvor du både kan tilfredsstille børnenes umiddelbare behov for at brænde energi af samt træne deres motorik og koordination, er ved at montere en lille klatrevæg i børneværelset.

Nedenfor er der en kort vejledning til hvordan du griber projektet an.


Hvor mange greb skal jeg bruge?
Vi anbefaler at du bruger 8-10 greb pr. kvadratmeter. Er børnene under 5 år, må der ikke være mere end 30cm mellem de gode greb (dem til hænderne).

Hvilke greb skal jeg vælge?
Du skal vælge børne- eller begyndergreb. Børnegrebene udmærker sig ved at de er godkendte til legepladser. Desuden har de veldefinerede holdeflader, hvilket gør det nemt for børnene at klatre på dem. Begyndergrebene kan vælges, hvis børnene er lidt større. Grebene kan være lidt mere komplekse at holde ved, men de har stadig gode grebsmuligheder.

Typisk anbefaler vi serierne: Funsters, Kids, Instinct 2, Tic og Kineduc.

Hvilken farver kan jeg vælge?
Vi fører greb i syv farver: Grå, Gul, Sand, Rød, Violet, Blå og Grøn. Når du bestiller en serie kan du vælge en af de syv farver.

Hvordan skal jeg sætte grebene fast?
Klatregrebene kan monteres direkte på en mur, eller på en træplade.

Montering på mursten

Her skal du bruge 12mm murankre, M10. Ankrene skal placeres 1-2 mm under overfladen på murstenene. Hvis der er et tyndt lag pus på væggen (under 10mm), skal murankrene placeres 1-2 mm under overfladen på murstenene/letbetonen.

Du skal bruge 50 mm bolte, til vores børnegreb, hvis grebene monteres direkte ovenpå murstenen/letbetonen. Bolten skal forlænges med den afstand der evt. er mellem murstenene/letbetonen (1-10 mm).

Montering på beton

Her skal du bruge 12 mm Betonankre, M10. Ankrene skal placeres 1-2 mm under overfladen på murstenene.

Du skal bruge 35 mm bolte til vores børnegreb, hvis grebene monteres direkte ovenpå betonvæggen.

Montering på træplade

Her skal du bruge islagsmøtrikker, M10. De monteres på en (15 mm) krydsfinersplade med friktionsoverflade. Du borer 12 mm huller fra forsiden af pladen og banker Islagsmøtrikkerne fast fra bagsiden.
Pladen monteres efterfølgende på en væg i den ønskede hældning (slap, lodret eller overhængende).

Skal grebene placeres på en speciel måde (rutesætning)?
Når grebene skal placeres, pakker du først grebene ud. Du deler grebene i to bunker (50/50) – en bunke med de greb der er gode at holde (positive greb) og en bunke med dem der er knap så gode, men som mere er til at stå på. Du placerer grebene således, at de positive greb fordeles jævnt over væggen, Med de nederste af grebene i højde med barnets skuldre. Efterfølgende placeres de resterende greb jævnt over klatrearealet.

Skal der være faldunderlag?
I private hjem er der ingen krav om faldunderlag. Du skal dog være opmærksom på, om der er møbler eller evt. en radiator i nærheden af klatrearealet, som børnene kan risikere at slå sig på. 

Du kan vælge at købe en Crash Pad som faldunderlag. Den kan foldes sammen, bruges som siddemøbel og er uundværlig for enhver seriøs hule-bygger! 

Se eksempler på Crash Pads her

Hvis du er klar til at sætte klatrevæggen op nu, så kan du bestille en startpakke her.Accepter cookies

www.abekatten.dk bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

Abekatten APS

 
 Telefon

+45 9819 3930

  
 
E-mail

info-abekatten@abekatten.dk

  
 
Adresse

Korshøjvej 2
8600 SilkeborgSikker betaling

Quickpay er PCI certificeret, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.

 

Vi modtager

Vi modtager Dankort og eDankort i butikken